Contact Us
skills

NLP – kada ga koristiti?

By: Clipcon Administration | October 30, 2019

Neuro lingvističko programiranje je svjetski priznata metodologija u čijem fokusu je komunikacija, samomotivacija i postavljanje ciljeva.

Značajan doprinos prilikom upotrebe NLP tehnika i alata možete ostvariti na mnogim životnim poljima. Samo neka od njih su:

Bolje razumijevanje sebe

Konstantna jurnjava i svakodnevne obaveze često nam ne ostavljaju prostor da se zapitamo – Šta mi želimo? NLP metodologija proučava način na koji mi funkcionišemo. Samim tim, izučavanjem NLP-a osvijestićemo svoje ponašanje. Spoznaćemo koja ponašanja su nam manje korisna i bićemo u mogućnosti da ih promijenimo.

Postavljenje ciljeva

Vaši planovi neće više biti fiktivni. Na treningu NLP Practitioner naučićete kako da definišete cilj koji je vama zaista važan, a zatim i kako da pomenuti cilj realizujete. Takođe NLP tehnike, pomoćiće vam da prevaziđete mnoge izazove sa kojima se susrećete. Bićete motivisani i fleksibilni a vaš fokus biće jak.

Bolje razumijevanje drugih

Kao što vam NLP omogućava da bolje upoznate sebe, tako će vam olakšati i razumijevanje drugih ljudi. Konačno ćete dobiti odgovor na pitanje – zašto me šef ne čuje kada mu se direktno obraćam, zašto prijateljica nije zapamtila stvar koju sam ponovila toliko puta. Izučavajući NLP naučićete kako da primenite principe koji će vam pomoći da situaciju sagledate šire i samim tim odreagujete na adekvatan način.

Efikasna i precizna komunikacija

Nakon NLP treninga svoje misli izražavaćete precizno i jasno. Takođe, postavljanjem preciznih pitanja doći ćete do informacija koje su vam potrebne. Na ovaj način spriječićete besciljne i zamarajuće razgovore. Prilagodićete se različitim tipovima sagovornika i ostvarićete uspjeh u svakoj komunikaciji.

Korišćenje sopstvenih potencijala

Koliko puta vam se desilo da uhvatite sebe kako odlažete važan poslovni poziv jer vam je neugodno? Zapitajte se koliko puta ste komunicirali sa nekim nepoznatim dok ste zakazivali neku uslugu ili željeli da saznate više informacija? Kako je moguće da u jednom kontekstu svoju sposobnost koristimo, a u drugoj ne? Upotrebom NLP alata i tehnika, moći ćete da iskoristite svoje sposobnosti kad god su vam potrebne. Riječ “nemoguće” za vas više neće postojati.