Contact Us
Event ManagementEvents

Kako steći iskustvo u organizaciji događaja?

By: Clipcon Administration | October 23, 2019

Event management se smatra jednim od najkreativnijih ali i najstresnijih zanimanja.

Ukoliko i dalje želite karijeru u industriji Event Management-a ili organizacije događaja, potrebno je da steknete početno iskustvo. Pokusajte sa ove 3 aktivnosti za sticanje vještina profesionalca u organizaciji događaja:

  • Ponudite se da volontirate u organizaciji manjeg događaja – Mnogi počinju tako što jednostavno pokušaju pomoći porodici i prijateljima u organizaciji proslava. Također, učestvujte u organizaciji proslave u vašoj kompaniji. To mogu biti izleti, proslave rođendana, večere, praznici…
  • Napravite listu većih dvorana i prostora za organizaciju događaja u vašoj okolini – Kao organizator događaja treba da imate znanje o potencijalnim prostorima koji mogu zadovoljiti različite kriterije kod planiranja proslava, kongresa, izložbi…Istovremeno, ukoliko ste početnik, ponudite se da besplatno učeestvujete u planiranjima i aktivnostima koja se dešavaju na lokaciji od vašeg interesa.
  • Radite u catering kompaniji – Kontaktirajte nekog od catering servisa koji su uvijek povezani sa ageencijama za organizaciju događaja te im se preporučite kao zainteresovani za volontiranje ili honorarni posao. Ma taj način ste u poziciji da ostvarite kontakte u industriji. I ne budite stidljivi! Mnogima od ovih kompanija treba pomoć i rado će se odazvati saradnji.

Sticanjem iskustva kroz vrijeme, počinjete graditi svoj portfolio koji ćete kasnije dijeliti sa potencijalnim klijentima.

Svi vi koji pravite prve korake u industriji organizacije događaja, nadamo se da su vam ovaj članak i savjeeti bili korisni.