Contact Us
Human ResourcesRecruitments

5 pitanja koje trebate postaviti na intervjuu za posao!

By: Clipcon Administration | October 21, 2019

Koja su to pitanja koja će Vas odvojiti od drugih kandidata?

Da li znate da su i pitanja koja postavljate jednako važna kao i odgovori koje dajete?

Gledano iz ugla poslodavca, osim sto treba da predstave sebe, poželjno je da kandidati dio fokusa stave i na kompaniju za koju apliciraju kao i radnu poziciju koja se nudi.

Pitanja koja možete postaviti:

  1. Šta kompanija očekuje od mene u prvih 90 dana?

Ovim pokazujete da ste spremni da brzo učite ali i date doprinos kompaniji odmah na početku. Poslodavac će zaključiti da ste brzi u poslu, da imate motivaciju i da ste spremni doprinijeti.

2. Šta je to što donosi rezultate u ovoj kompaniji?

Demonstrirajte da želite napraviti impakt u novoj kompaniji. Najbolji kandidati znaju da uspijeh kompanije direktno utiče na njih i na njihovu karijeru.

3. Kakve osobine imaju vaši najbolji uposlenici?

Možda trebate raditi produženo ili duge radne sate a možda je bitna fleksibilnost. Možda su najbitniji kolegijalni odnosi! Saznajte na vrijeme kako biste se uklopili u novu radnu sredinu i dalje gradili karijeru kao uspješan uposlenik.

4. Kakvi su vaši uposlenici u svoje privatno vrijeme?

Ovo pitanje je teško za odgovoriti ali je vrijedno postaviti ga. Dobar kandidat želi znati da li će se moći uklopiti u novu sredinu.

5. Kako planirate riješiti…?

Svaki biznis se susreće sa izazovima, bilo da su ona tehničke prirode, stvar kompeticije ili nečega drugog. Pitajući kako kompanija rješava probleme pokazuje interest u sam uspijeh poslodavca.